PTSD “Ifak’en”

Baggrund:

PTSD er en frygtelig tilstand som rammer ca. 10% af de soldater vi udsender, her bliver personen fanget i sit eget sind. Hjernen har ændret sig, så det der før var alarmberedskabet, er nu blevet det nye normale. Dvs. at når f.eks. Veteranen med PTSD går ned igennem gaden, så ses ikke parkeret biler holde i vejsiden, men mulige bilbomber. Når Veteranen går under en balkon eller altan, så er det mulige snigskytte positioner. I supermarkeder eller på gader hvor der er mange mennesker, kommer hjernen på overarbejde, fordi der skal analyseres for mulige selvmordsbombere og terrorister samt forsøge at skabe overblikket over den kaotiske hverdag. 
Der kommer altså en masse situationer og handlemønstre som ikke passer ind til fredelige lille Danmark.

Stressen kan bygge sig op og triggers af selv den mindste ting, og kan komme med et sekunds varsel. Så det er desværre ikke altid muligt at henvende sig til psykologen, lægen/sygeplejersken/kammeraten når sindet plages.

Vi er derfor gået i gang med at udvikle en "IFAK" (INDIVIDUAL FIRST AID KIT) til den PTSD ramt. Den vil indeholde forskellige små værktøjer der gør Veteranen med PTSD, i stand til at lave selvhjælp når stressen er høj. Det kan f.eks. være en CD med guidet meditation eller mindfullness som Veteranen kan sætte i bilen, og sidde lidt for ham selv og høre, indtil han atter har fundet roen. 

Til "IFAK'EN” har vi indkøbt 2 stk. THYNC apparater, som vi nu vil teste. Hvis de virker efter hensigten er det planen at de også indgår i dette lille kit da det så vil give helt nye muligheder for at få mere energi, eller slappe mere af til nemmere ved at falde i søvn helt uden brug af medicin.

  • Hjælpe Veteranen med PTSD med at kunne yde selvhjælp, når stressen koger over og han har brug for at finde roen nu her, og ikke har muligheden for at kontakte psykologen m.m.

  • ntroducere Veteranen for muligheder/værktøjer som har hjulpet andre veteraner, f.eks. Mindfullness

Formål:

Pt er vi i gang med test fasen, og vi prøver stadig at finde ud af hvad og hvilke produkter der skal være i denne "IFAK". Vi prøver at få så mange som muligt af forskellige selvhjælps produkter i, så der vil være lidt for enhver smag, i håb om at kunne hjælpe så mange som mulig ved denne IFAK. 

Vi kender derfor ikke et slutmåls økonomi for dette projekt og derfor har vi valgt at man ikke kan støtte det direkte endnu.

Økonomi:

Din støtte:

Du kan hjælpe med at realisere projektet ved at støtte med en donation. Du bestemmer selv størrelsen af donationen startende fra 1 kr. op til det beløb du føler dig komfortabel med. Du kan støtte "IFAK" projektet indirekte ved at donere penge til indsamlingen på forsiden.

Vi vil gerne vise vores taknemmelighed og sender dig et personligt diplom som tak for støtten. Derudover vil vi også gerne slå jer op som vores sponsorer.

Ønsker du anonymitet så send os en mail hvori du fortæller om dette.

Pt er det ikke muligt at trække det fra i skat men vi arbejder mod at opfylde kravene for at vi kan tilbyde dig denne mulighed også. 

PTSD IFAK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *