Veteranbussen

Baggrund:

Veteranbussen er opstået som en ide og koncept efter snak med adskillige veteraner, som har det svært med enten identifikationskriser, depressioner, PTSD, eller dårlig økonomi og som følge heraf har isolere sig selv fra omverden. Disse har om nogen brug for at kunne tage ud og besøge en lige sindet, på f.eks. veteranhjemmene. Samtidig har forskellige tilbud som f.eks. Danish wounded warrior center kunne berette at de har haft svært ved at sikre veteranen med PTSD kom til sin træning pga. stressen for ham ved at planlægge turen. 

Derfor vil vi gerne oprette en Veteran bus, der til at starte med køre rundt blandt forskellige destinationer i København, som har interesse for veteranerne, men på sigt er det planen at bussen skal udvides til alle byer hvor der som minimum er et veteranhjem.

For at lette på økonomien og fjerne en del stress/pres fra den PTSD ramte veteran, så er det målet at alle Veteraner kan køre med gratis. Samtidig vil bussen indrettes med en særlig lounge hvor veteraner kan sætte sig, så de kan få ro og kunne slappe af på turen. 

Bussen vil endvidere virker som et springbræt for veteraner der søger en ny vej i livet. Det er derfor planen at bussen skal køres og vedligeholdelse af Veteraner som vil få fuld løn for jobbet samt fornødne uddannelse, så som buskørekørt.

Bussen vil blive en gammel veteran bus der renoveres og opgraderes så den følelse som en ny bus at køre i (evt. på sigt lavet som el bus så den også er god for miljøet), dels for at lave en "se mig" effekt når den køre rundt i bybilledet, men endnu mere for at udnytte den danske humor lidt og gøre lidt "grin" med ordet veteran. 

Dette gør vi fordi vi gerne vil skabe en bro imellem civile og veteraner og derved give dem en positiv "aha" oplevelse (det er altid lettere når man starter udgangspunktet med et lille smil på læben), og lade dem finde ud af at veteranen der køre bussen er et almindeligt menneske som den civile selv. Vi håber derved på at kunne mane en masse fordomme til jorden såsom "Veteraner kender ikke forskel på ven og fjende”, " de er kun trænet til død og ødelæggelse". I det hele taget håber vi at projektet kan være med til at vende den lidt negative holdning til veteranen, og i stedet vise folket at en veteran er både en der kan og vil, og har en masse at byde på. 

Veteran bussen har til formål at:

  • Skabe en transportmulighed for veteraner med dårlig økonomi, eller social angst ud til steder der har interesse for veteranen.

  • Virke som et springbræt med nye jobmuligheder ud i det civile, ved at ansætte veteraner til at varetage opgaverne som chauffør, mekaniker, m.m. og sørge for uddannelse inden for området. 

  • Skabe bro imellem den civile verden og veteranernes verden, og nedbryde fordomme om at veteraner er farlige for sine omgivelser.

Formål:

Vi skal bruge 9 millioner til at realisere visionen om Veteranbussen, disse penge andrager alle udgifter til projektet, heriblandt indkøb af bussen, ombygning, klargøring, Løn i 1 år til de ansætte veteraner, Leje af garager/depoter til opbevaring af bussen samt uddannelse af veteranerne. 

Efter det 1.-halvandet år er det håbet at bussen kan drive sig selv rundt via salg af billetter til private samt, salg af kaffe/snaks og drikke fra bussen lille café område med automater. 

Økonomi:

Din støtte:

Du kan hjælpe med at realisere projektet ved at støtte med en donation. Du bestemmer selv størrelsen af donationen startende fra 1 kr. op til det beløb du føler dig komfortabel med. Støtter du via linket på denne side, så vil din støtte kun gå ubeskåret til projektet Veteran Bussen.

 

Et evt. overskud af de donationer vil så herefter gå til at dække de andre projekter på tegnebrættet.

Vi vil gerne vise vores taknemmelighed og sender dig derfor et personligt diplom som tak for støtten. Derudover vil vi også gerne slå jer op som vores sponsorer.

Ønskes der anonymitet så send os en mail hvori du fortæller om dette.

Pt er det ikke muligt at trække det fra i skat men vi arbejder mod at opfylde kravene for at vi kan tilbyde dig denne mulighed. 

Forslag til indretning af bus (kommer an på type og form). Luksuriøs indrettet med flot parket gulv, lækre sæder, et cafe område, samt et særligt sofa/lounge område til veteranen der vil have ro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *