Veterancafe Randers

 

Der åbnes en ny veteran Cafe i Randers fredag den 7. oktober. Veterancafeen  er for alle der har været udsendt. 
Caféen drives af frivvilige og er stiftet af fire veteraner (Jespers Bahnsen, Nils Jakobsen, Jimmi Wittenhoff og Bo Møller)

Adresse: Cafeen ligger i Frivillighedens Hus , Kirketorvet 2A, 8900 Randers

Åbningstider: hver fredag mellem 14 og 18. 

Veterancafé Vordingborg

 Formålet med veterancafeen er at krigsveteraner og deres pårørende, skal kunne finde et fristed, hvor de dels kan møde ligesindede, dels kan få støtte, råd og vejledning i forbindelse med de problemer, tanker og spørgsmål, der kan opstå når man selv eller et familiemedlem sendes ud til verdens brændpunkter.

Veterancentret, der har tilknyttet psykologer og socialrådgivere, bliver tilknyttet caféen. Eksempelvis er det planen, at nogle af centrets medarbejdere vil kunne være på caféen en gang imellem – efter behov – og give rådgivning. Åbningstider:
mandage og onsdage klokken 16-19. Onsdag vil der være mulighed for deltagelse i fællesspisningen, hvor også andre borgere deltager.

Adresse
KFUM soldaterhjem Vordingborg
Vestervej 3
4760 Vordingborg

Kontakt:
Telefon: 55371598E-mail: vordingborg@kfums-soldaterhjem.dk  

VETERANCAFÉ SKIVE

 

Veteraner og pårørende i Skive har etableret et fristed for alle veteraner og pårørende på Møllegården, hvor du kan komme og få en kop kaffe, te eller en vand og en uforpligtigende snak med andre veteraner og pårørende om dine oplevelser og evt. problemer. 

 

Vi fandt, at der måtte være et behov for et mødested for veteraner og deres pårørende i Skive og omegn og ikke kun for soldater, men alle der har været udsendt i international tjeneste for Danmark.

Så er du ambulancemand, brandmand, Falckmand, frivillig i Hjemmeværn, Beredskabs-korpset, Røde Kors, læge, nødhjælpschauffør, pilot, politimand, præst,  pårørende, soldat, sømand, sygeplejerske der har været udsendt i international tjeneste, så er du velkommen.

 

Vi kan tilbyde jer et fristed, hvor i kan snakke med ligesindede, både friske og fysisk/psykisk ramte, og de frivillige ledere. De har erfaring med frivilligt arbejde med veteraner og deres familier fra bl.a. Kammeratstøtteordningen (KSO)/Veteranstøtten. Vi har desuden en uddannelse som frivillige mentorer. Vi råder også over bisiddere, der kan støtte jer ved kontakt med “systemet”, således man kan komme bedre igennem med en evt. sag og ikke mindst forstå det ofte snirklede lovsprog.

 

Alle ledere har tavshedspligt og der føres ikke referater eller deltager lister over møder. Kun ved særlige arrangementer bedes om tilmelding aht. forplejningen og hvor vi skal holde mødet. I kan nøjes med at opgive fornavn og antal.

Lederne har en Børneattest, således i trygt kan tage jeres børn med til senere arrangementer.

 

Åbningstider:  hver onsdag kl. 17 – 20.

 

Adresse: Møllegården, Møllegade 5, 7800 Skive

 

Kontakt: 

Preben Sloht – Formand, Tlf.: 2395 2370 Mail: preben.sloht@gmail.com

Hjemmeside: http://www.veterancafe.dk/421982197

 

Pårørendecafé Viborg

 

er er en særlig forståelse blandt mennesker der har prøvet det samme. Derfor kan der være en styrke ved at møde andre i samme situation.

Er du pårørende til en veteran og har du lyst til at mødes med andre pårørende, for at skabe netværk og udveksle erfaringer?

 

Åbningstider:

Tirsdage i ulige uger fra 18.30 til 20.30

Adresse: i De frivilliges Hus, Vesterbrogade 1. Vi mødes, normalt, i ”Det lille mødelokale” der vil være kaffe, te og lidt sødt til rådighed.


Kontakt Info:
Tlf: 87254925Mail: via kontaKt formular på hjemmesiden: http://www.frivilligeshus.dk/om-os/kontaktinfo

Veterannetværk for PTSD-ramte i Viborg

Har man selv prøvet tingene, har man en unik forståelse af andre i samme situation. Det er denne forståelse der gør, at det kan være et fristed at mødes med andre veteraner med PTSD. Muligheden for at mødes eksisterer, Vi mødes i ”Hønsehuset” som er et selvstændigt lokale i tilknytning til Huset og vi har mulighed for, at hente kaffe, te og vand i Husets køkken. Åbningstid: det er hver torsdag fra 14.30 til 16.30 i Kontaktstedet Huset.
 
Adresse: St. Sct. Hansgade 6, gå ind igennem porten og op af den udvendig vindeltrappe.Hjemmeside: https://huset.viborg.dk/ 

Veterancafé Viborg

Formålet med veterancafeen er at skabe et frirum for veteraner i kommunen, uanset hvor og med hvilken organisation, de har været udsendt. Der er mulighed for samtale med ligesindede samt mulighed for at spille billard og dart.  Veterancafeen er et samarbejde imellem Viborg Kommune, Soldaterforeningernes Kontaktudvalg, Veteranstøtten, De Blå Baretter – Viborg og omegn, Prinsens Livregiments Soldaterforening og Garderforeningen for Viborg og Omegn. Åbningstider:
hver mandag i lige uger kl. 18.00 til 21.00 og der vil være kaffe og te samt lidt sødt.

Adresse
Cafeen afholdes i Soldaterforeningernes Kontaktudvalgs lokaler på Viborg Kaserne, Kasernevej 9, 1. sal. Indgang er midt i bygningen på siden ud mod paradepladsen.
  

Veterancafé Knivholt

Veterancaféen er et sted hvor veteranen kan komme og snakke med nogle ligesindede, imens der hygges med kage og kaffe. Caféen har åben ca 2 gange hver anden uge, og er oprettet af Veteran Oasen.  Åbningstid: 17-20, 2 gange hver anden uge

I opfordres til at se deres facebookside hvornår den er åben næste gang. linket kan
Facebook: https://www.facebook.com/groups/1641270682792673/?fref=ts Adresse:
Hjørringvej 180A, 9900 Frederikshavn